Mijn modellen die schitteren in mijn boek.

Graag dank ik als eerste alle modellen die schitteren in mijn boek.

Ik koos er heel bewust voor om niet te werken met professionele modellen, maar wel met mensen die me heel nauw aan het hart liggen. Niet iedereen kon mijn beweegredenen begrijpen, maar daar trok en trek ik me nog steeds eerlijk gezegd niks van aan. Ik wou en zou iets origineel creëren waar ik de rest van mijn leven trots op kan zijn. Ik ging daarvoor lang bij mezelf ten rade totdat ik overweldigd werd door het schitterende idee om mijn gezin te betrekken bij mijn creaties. Ik zou dan niet alleen een unieke sciencefiction schrijven, maar mijn werk letterlijk onderdompelen in de gloed van mijn geliefden. 

 

Wanneer ik vandaag de dag door mijn boeken blader loopt mijn hart over van geluk, trots en liefde en weet ik honderd procent zeker dat ik in de toekomst nog veel zal werken met mijn man, kinderen, tante, nichtjes en vrienden. Niet alleen omdat zij mijn boeken waardevoller maken, maar ook om de leuke herinneringen, de fijne momenten en het vele gelach in ere te houden. Want hoe je het ook draait en keert, dit zijn de zaken die je als mens op de been houden.

 

Wat ik in de toekomst wel nooit meer zal onderschatten is de zoektocht naar kostuums, attributen en make up. Van de kleinste piercing tot de grootste tattoo, van het chicste kleed naar het meest decadente en van de klassieke pruik naar de kleurrijkste. Het was een ferme uitdaging dat me genadeloos uit mijn comfortzone trok, maar die me tegelijkertijd ook veel voldoening gaf. Ik vond het namelijk een eer om dit alles zelf te mogen doen en verdwaalde graag dromerig tussen alle mogelijkheden die het internet mij te bieden had. 

 

Van zodra een kostuum of enkele attributen bij me thuis geleverd werden toonde ik alles vol trots aan mijn man, kinderen en tante, die net zoals mij als kleine kinderen uitkeken naar de fotoshoots. Ze wisten dat ze zich zouden uitleven op de set en dat ze er ook veel plezier aan zouden beleven. Het plaatje werd na elke levering duidelijker, de fantasie realiteit en het verhaal tastbaar. Een ervaring die ik nooit meer vergeten zal. 

 

 1. Thomas Dobbelaere, mijn eerstgeboren lieve zoon. Graag bedank ik je voor je inzet tijdens de shoots. Je leverde uitstekend werk en deed het ook altijd met plezier. Ik weet dat je in mij gelooft en dat geeft me de moed om door te gaan. Weet dat ik super trots op je ben en dat ik het heel fijn vind om met jou te werken. Ik zal de momenten waarop wij samen op de set stonden nooit vergeten, want ik was toen elke keer oprecht gelukkig. Het betekent dan ook de wereld voor me om je zo te zien schitteren in mijn boek. Ik zie je graag schat! 
 2. Eline Dobbelaere, mijn tweede kind en prachtige dochter. Ook jou bedank ik graag voor je inzet tijdens de shoots, maar ook voor al jouw harde werk achter de schermen. Je verbeterde mijn manuscript als een pro, gaf me steeds waardevolle feedback en kalmeerde me wanneer ik, voor de zoveelste keer, door het lint ging als mijn computer niet deed wat ik in gedachten had. Je bent een schat, iemand waar ik naar opkijk en die ik oprecht respecteer. Ik zie je graag!
 3. Talina Dobbelaere, mijn vierde kindje met een hart van goud. Dank je wel om zo je best te doen tijdens de fotoshoot. Je bent verlegen van aard, maar schittert op de foto’s. Als ik jou daarna hoorde zeggen hoe leuk je het vond, maakte mijn hart een sprongetje van geluk. Ik ben dan ook zo ongelooflijk trots op jou en laat je hierbij graag weten dat ik oneindig veel van je hou!
 4. Peter Dobbelaere, mijn man en beste vriend. Door je dyslexie kan je mijn boeken niet lezen, maar dankzij de fotoshoot, die mijn boek als het ware tot leven bracht, kon je op unieke wijze toch nog zien en voelen wat ik creëerde. Ik zag dat je trots was en voelde me erg gevleid toen je zei dat je zeker en vast ging kijken naar de verfilming ervan. Love you!
 5. Ingeborg Lamote, mijn tante, boezemvriendin en meter van Thomas. Dank je wel voor alle steun, vriendschap en liefde die ik van je krijg. Je deed het meer dan goed op de set en straalt professionalisme en klasse uit op elke foto die van jou getrokken werd. Weet dat ik jouw steun op professioneel en persoonlijk vlak waardeer en dat ik oprecht van je hou zoals je bent. Dus ook wanneer je doorslaat, gek doet, me plaagt of als muze afkomt met ideeën die me de stuipen op het lijf jagen. Volgens mij heeft zelfs niemand op aarde zo’n verknipt brein als jij wanneer het op horror aankomt. Ik schrijf sciencefiction, weet je nog? Zelfs nu tover je een glimlach op mijn gezicht terwijl ik dit schrijf. Dus nogmaals: “oprecht dank dat je er bent.”
 6. Martine Keleman, mijn spirituele mama en meter van Eline. Van zodra jij een ruimte binnenkomt verlicht je alles en iedereen rondom je met je mooi en sterk karakter. Ik kijk al naar je op sinds de dag dat ik je leerde kennen als mijn docente op de academie en hoop later even klassevol, sterk en goed te zijn als jij. Je geloofde in mij toen ik niet in staat was om in mezelf te geloven en steunt me door dik en dun op professioneel vlak. De laatste tijd hebben we helaas niet zoveel contact omwille van mijn extreem drukke agenda, maar er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik even aan je denk. Ik zie je graag Martine, ik ben trots dat je mooie foto’s in mijn boek staan en blij dat je zo deel uitmaakt van een onsterfelijk iets. Een prachtig individu als jij verdient het namelijk om in de spotlight te staan! Geloof dus altijd in jezelf, jij prachtige madam. 
 7. Marc Ingels, ik herinner me onze eerste ontmoeting alsof het gisteren was. Een nieuw schooljaar was aangebroken en onze zonen stonden wiebelend in de rij. Allebei met hun kleine boekentasje op de rug en wij die trots, maar stiekem ook een beetje bezorgd toekeken hoe ze hun klasje binnengingen. Toen zou ik nooit hebben gedacht dat wij zulke goede vrienden gingen worden. Laat staan dat we zouden samenwerken. Jij en je vrouwtje zijn mooie mensen met een groot en warm hart. Ik ben dan ook apetrots dat jullie deel uitmaken van mijn vriendenkring! Marc, merci om je zo in te zetten tijdens de shoots. Je leverde schitterend werk en zorgt zeker voor een meerwaarde. Ik vind het onwaarschijnlijk tof dat je in mijn boek staat! 
 8. Jorben Ingels, zes jaar lang was je de beste vriend van Thomas op de lager school. Ik herinner me nog hoe jullie voetbalden in je tuin, allebei met verschillende tenues want jij was voor Brugge en Thomas voor Gent. Ik zie jullie nog springen op de trampoline en gek doen van zodra jullie dachten dat er niemand keek. In de middelbare school was je zelfs even het vriendje van Eline. Ik zie jullie nog glashelder knuffelend in de zetel zitten. Uiteindelijk ging iedereen zijn eigen weg, dat is het leven. Maar de mooie herinneringen kan niemand me nog afnemen. 
 9. Claude Verwaest, de beste vriendin van ons Eline, de enige die op mij springt wanneer ik nog in bed lig te slapen en de meest maffe, maar ook toffe meid die ik ken. Ik vind je een kanjer! Merci dat je met  zoveel plezier en positieve energie deelnam aan de fotosessies en merci voor de prachtige foto’s die mijn boek sieren. Ik zie je graag, zotte doos.  
 10. Zahra Colle, mijn nichtje en knuffelvriendin van Eline. In het begin van de shoot was je wat twijfelachtig en verlegen, maar je zette je zodanig in dat je puurheid gewoon van elke foto afdruipt. Ik ben zo trots op je! Niet alleen omdat je goed werk leverde, maar ook omdat je speciaal voor mij uit jouw comfortzone kwam. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je jezelf zal zien zoals ik je zie wanneer ik naar jou of de foto’s kijk. Een knappe dame die het verdient om elke dag te baden in liefde en licht. 
 11. Jana Colle, mijn nichtje en metekind. Toen ik je vroeg of je zin had om een rolletje op jou te nemen zag je dit meteen zitten en dat warmde mijn hart. Ik genoot dan ook oprecht van elk moment dat ik met je deelde! Ook al voelde je je niet helemaal op je gemak in het mooie maar korte kleedje dat je droeg, je stond er en ging er volledig voor. Weet dat ik trots op je ben, maar ook gelukkig en dankbaar dat jouw koppie blinkt in mijn boek. 
 12. Rose De Vrese, een vriendin en dochter van Sabine Dekens en Paul De Vreese. Twee prachtige mensen die me niet onberoerd laten, want weinigen zijn zo onbaatzuchtig, goed en sterk als zij. Rose, net zoals ik het van jou verwachtte leverde je uitstekend werk. Je plakt dan ook heel mooi en zelfzeker op de foto’s. Ik vond het ook heel aangenaam om met jou te werken en raad elk modellenbureau aan om met jou aan de slag te gaan.
 13. Chiara Ghekiere, beste vriendin van Luca en dochter van een hele lieve vrouw. Jouw weg kruiste precies op het juiste ogenblik de mijne en ik zag meteen alle potentieel in je. Dank voor de knappe foto’s, voor de leuke en vlotte samenwerking en voor je vertrouwen in me. Ook jou zou een job als model niet misstaan, durf er dus voor te gaan en geniet van alles wat het leven jou verder te bieden heeft.  
 14. Dave Ochere, schoolkameraad van Eline en redder in nood. Werkelijk, ik was er niet goed van toen jouw voorganger enkele weken voor de shoot zijn staart introk. Het leek me onmogelijk om in zo’n korte tijd nog iemand te vinden. De opluchting was dan ook enorm groot toen Eline je aan me voorstelde. De eenvoud, maar ook de passie, kwetsbaarheid en echtheid die je uitstraalde veroverde me meteen. Ik wist dat we goed zaten en dat ik me geen zorgen meer hoefde te maken. Mijn gevoel had me niet bedrogen, want je leverde schitterend werk. Dank daarvoor! Ik zal dit nooit vergeten. 
 15. Luca Duquesne, vriend van Thomas en Eline. Toen ik je vroeg of je het zag zitten om een hoofdrol op jou te nemen twijfelde je geen ogenblik. Integendeel, je keek samen met Eline uit naar de pasmomenten en liet me steeds duidelijk blijken dat je het ferm zag zitten. Jouw gedrevenheid was dan ook te zien tijdens de fotosessies en dat waardeer ik enorm. Wees maar trots op jezelf want je leverde mooi werk!
 16. Odiun Duir, mijn spirituele broeder. Toen ik iemand zocht om Odin te vertegenwoordigen dacht ik meteen aan jou, want geen ander heeft wat jij hebt. Dat ruwe spirituele, maar ook mannelijk en authentiek uiterlijk. Precies dat wat Odin volgens mij met jou gemeen had. Ik was dan ook door het dolle heen toen je instemde om met mij samen te werken. Wanneer ik naar je foto’s kijk voel ik me trots, maar ook heel dankbaar. Dankbaar dat jouw mooie ziel deel uitmaakt van mijn verhaal en dankbaar dat ik jou mijn broeder mag noemen. Merci voor je inzet!
 17. Evelien Braem, lieve vriendin van me. Wij zien elkaar niet veel, maar wanneer dat wel het geval is hebben we altijd lol. Je bent een toffe griet met een groot hart en daarbovenop ben je ook heel knap. Merci lieve schat om deel te hebben genomen aan de fotoshoot. Ook al stapte je hiermee uit je comfortzone, je straalde rust en zelfzekerheid uit. Misschien voor herhaling vatbaar?

Wie ik nu heel graag uit de grond van mijn hart wil bedanken is mijn fotograaf, maar ook goede vriend Luc Coppens.

Luc, van zodra ik je leerde kennen als gast in mijn praktijk voelde ik een bepaalde connectie tussen ons. Ik begreep nooit echt waar dit gevoel vandaan kwam, tot ik op het idee kwam om boeken te schrijven met foto’s en jij toevallig de fotograaf was die ik nodig had om mijn professionele droom te verwezenlijken. Zonder aarzelen stelde ik je voor om samen te werken en tot op de dag van vandaag heeft me dit geen enkel ogenblik gespeten. Je weet en voelt perfect aan wat mijn visie is en stelt mijn verwachtingen nooit teleur. Met andere woorden, ik kon me geen betere fotograaf wensen als jij.

Naast de vele uren werk in verband met de fotosessies creëer je ook de prachtige covers die mijn boeken sieren.

Ik vind het belangrijk om dit te vermelden, want iedereen op de wereld mag weten hoe goed je bent in jouw vak, net zoals iedereen mag weten dat ik mezelf oprecht gelukkig prijs jou in mijn vriendenkring te hebben.

Merci Luc!

 

Modellen:

Peter Dobbelaere:             Mickal

Eline Dobbelaere:              Astara

Thomas Dobbelaere:        Alick

Talina Dobbelaere:            Kleine Astara

Ingeborg Lamote:             Huurmoordenaar van de Demonarch

                                               Hellekoningin

Zahra De Meersman:        Elf

Martine Keleman:             Orakel

Evelien Braem:                  Asterope

Claude Verwaest:              Lillith

Luca Duquesne:                Diablo

Jorben Ingels:                    Dienaar van de Demonarch

Marc Ingels:                        Owen

Rose De Vreese:                 Dienaar Lillith

Jana Colle:                           Dienaar Lillith

Chiara Ghekiere:                Freya

Odiun Duir:                         Odin

Dave Ochere:                      Amaaron

Preben De Maet:               Dienaar van de Demonarch

Fotograaf:

Luc Coppens

Dank aan mijn lezers

Wie ik ook heel graag wil bedanken zijn mijn lezers.

Zonder jullie zou ik niets betekenen als auteur. 

Zonder jullie was er niemand waarmee ik mijn verhalen kon delen.

Zonder jullie was mijn wereld klein en eenzaam.

 

Dankzij jullie en voor jullie kan ik groeien als persoon.

Dankzij jullie en voor jullie brandt mijn hart onophoudelijk van inspiratie.

Dankzij jullie wordt mijn wereld alsmaar groter en mooier.

 

Dank dat jullie er zijn!

Dank dat jullie in mij geloven!

Dank om een beetje van mijn wereld toe te staan in de uwe.

 

Isabelle Colle